nieuws

Amev neemt belang van ruim 5 % in Volker Stevin

bouwbreed Premium

Bankverzekeraar Amev/VSB heeft een kapitaalbelang van 5,16 % genomen in het aannemingsconcern Volker Stevin. Dit is maandag bekend geworden in het kader van de Wet Melding Zeggenschap (WMZ).

Een woordvoerder van de bouwer wil niet zeggen of Amev dit belang heeft gekocht van Hollandsche Beton Groep HBG. Amev zegt echter dat het pakket gespreid via de beurs en voor een deel van HBG is gekocht.

HBG is al geruime tijd bezig zich uit Volker Stevin terug te trekken. Enkele jaren geleden probeerde HBG zich meester te maken van Volker Stevin. Op een gegeven moment had ze 60 % van de aandelen Volker Stevin in handen, maar toen Volker preferente aandelen uitgaf verwaterde dit belang tot 35 % Uiteindelijk gaf HBG het inlijvingsplan op.

Gefaseerde verkoop

Volker Stevin trok de preferente aandelen in en HBG begon met de gefaseerde verkoop van de aandelen. De meeste aandelen werden in plukken via de beurs gesleten. Ook kocht Volker Stevin ruim 6 % van de stukken van HBG in. In september vorig jaar was het belang van HBG tot ongeveer 15 % teruggebracht.

De woordvoerder van Volker Stevin acht het niet onmogelijk dat HBG de verkoper van het pakket van 5 % of een deel daarvan is. “Wij doen daar geen mededelingen over, dan moet u bij HBG zijn.” HBG wil echter evenmin zeggen of zij de verkoper is. “Wanneer ons belang beneden 10 % is gezakt moeten wij wettelijk hiervan mededeling doen. Tot zolang zeggen wij niks”, aldus de woordvoerder van HBG. Bij de afdeling beleggingen van Amev/VSB weet een woordvoerder echter, dat het belang gespreid is gekocht. “Gedeeltelijk via de beurs en ook voor een stukje van de HBG.”

Reageer op dit artikel