nieuws

Airconditioner compact

bouwbreed Premium

Airconditioner Carrier BV te Hazerswoude-Rijndijk heeft een nieuwe rooftop airconditioner, de 50SS, op de Nederlandse markt gebracht. Daarbij is vooral gestreefd naar compactheid en een lichter gewicht. Beide uitgangspunten zijn aardig gerealiseerd. Vermindering van gewicht maakt de apparatuur gemakkelijk handelbaar, terwijl ook de plaatsingsmogelijkheden door de compactheid zijn vergroot. Desalniettemin zorgt een solide omkasting voor een effectief tegengaan van trillingen.

Het luchtkanaalsysteem is direct aan de zijkant van de unit aan te sluiten. Door een geringe aanpassing echter, zijn ook kanalen aan de onderzijde aan te sluiten. De Carrier 50SS is in vijf koelcapaciteiten te leveren, oplopend van 7,2 tot 17,5 kW. De twee grootste types zijn uitgerust met een scroll compressor.

Reageer op dit artikel