nieuws

Ahlmann snoert ook kniklader AL70 de mond

bouwbreed

Voor Ahlmann was 1994 om meerdere redenen een bewogen jaar. Niet alleen werden de bouwmachine-activiteiten van dit bedrijf overgenomen door de Franse fabrikant Manitou BF S.A., maar de Duitse producent kwam bovendien met twee fluisterstille machines op de markt.

Dat met deze machines, de AS 5 en de AS 6, direct op de marktbeoefte werd ingespeeld bleek al snel. Binnen een tijdsbestek van slechts twee maanden werden maar liefst 250 stuks van deze modellen afgezet.

Nieuw bij Ahlmann is de verbeterde versie van de AL 70, een 750 liter kniklader.en die op de Bauma in zijn sterkere en geluidsarme uitvoering zal worden voorgesteld. Ondanks dat deze machine pas in april in produktie zal worden genomen heeft de Nederlandse importeur Ahlmann Nederland bv. inmiddels twee leveringsopdrachten ontvangen . De AL 70 ontleent in zijn nieuwe uitvoering zijn kracht aan een vier cilinder KHD dieselmotor van het type F4L1011 die een vermogen levert van 37 kW (50 pk). Dit vermogen is voldoende voor nog enige prestatie-reserve zodat de bak altijd maximaal gevuld kan worden.

De opbreekkracht ligt rond de 3500 daN. Het hefvermogen van de kniklader bedraagt met de bak recht vooruit 1870 kg, terwijl in volledig geknikte stand de machine een last van 1630 kg kan verwerken.

In het remsysteem maakt men gebruik van natte schijfremmen in de vooras.

De ruime ROPS-cabine biedt de machinist een maximaal comfort hetgeen niet in de laatste plaats te danken is aan het omlaagbrengen van het geluidsniveau tot een waarde van 77 dB(A). Buiten de cabine wordt een waarde bereikt van 97 dB(A). De cabine is t.b.v. het onderhoud onder een hoek van 170 gr. te kantelen.

Reageer op dit artikel