nieuws

Afstandsmeter uitgerust met computeraansluiting

bouwbreed Premium

Leica BV te Rijswijk biedt een vernieuwde versie aan van de sinds een jaar verkrijgbare Disto afstandsmeter. Hij is uitgebreid met een aansluiting voor een computer. De meter zelf kan maximaal drie metingen in zijn geheugen opslaan, maar met behulp van een computer kan een eindeloze reeks metingen worden verwerkt.

De Disto werkt met een laserstraal en is daardoor zeer nauwkeurig, van 0,2 tot 30 meter. Het is mogelijk om een standaard in te stellen en de afwijking ervan te meten. Het is gemakkelijk om oppervlakten en inhouden te berekenen op basis van twee of drie opgeslagen waarden. Via de computer ke ze nu direct gekoppeld worden aan andere programma’s, waarbij te denken valt aan databases of CAD-software. Het apparaat heeft een ingebouwde oplaadbare voeding. Het is ook een handig hulpmiddel bij het uitzetten en controleren van de maatvoering.

Reageer op dit artikel