nieuws

Woningbouw voor ouderen in Noord-Scharwoude kan doorgaan

bouwbreed Premium

Het aannemersbedrijf Tauber uit Oudkarspel denkt half januari te beginnen met heiwerkzaamheden ten behoeve van de bouw van 83 woningen voor ouderen aan de Westerstraat in Noord-Scharwoude.

Die mogelijkheid is de ondernemer geboden door president mr. G. Unnik van de rechtbank in Alkmaar. De bestuursrechter heeft een verzoek tot schorsing van de bouwvergunning teneinde de plannen nog gewijzigd te krijgen afgewezen.

Een dergelijk verzoek werd gedaan door een omwonende ondernemer en de winkeliersvereniging Dorpsstraat-Midden Noord-Scharwoude. Zij vrezen dat, nu er slechts een halve parkeerplaats per woning in dit plan is voorzien, er te veel gebruik gemaakt gaat worden van parkeerplaatsen bij de winkels.

Ook zou het te bebouwen terrein verontreinigd zijn omdat er vroeger een gasfabriek heeft gestaan.

De twee jaar geleden uitgevoerde sanering zou onvoldoende zijn geweest.

Reageer op dit artikel