nieuws

Woningbouw noord-Veluwe

bouwbreed

De gemeenten Harderwijk en Ermelo willen tot het jaar 2015 best voldoen aan hun verplichtingen tot opvang van woningzoekenden maar dan is de ruimtekoek op. Na dat jaar moet de Flevopolder en met name het aan de andere zijde van het Nuldernauw gelegen Zeewolde die taak overnemen.

Zo althans vinden de huidige gemeentebesturen. Het programma voorziet in de bouw van bij elkaar negenduizend woningen, 7500 in Harderwijk en 1500 in Ermelo. Aanvankelijk dachten de gemeenten de bouw te ke concentreren in het uitbreidingsgebied Drielanden maar dit idee is onlangs losgelaten. Voor Drielanden was trouwens aanvankelijk de bouw van ‘slechts’ 6000 huizen voorzien en de uitbreiding met nog eens 3000 had dan ook zoiets van natte vingerwerk. Nadere studie leerde dat binnen de huidige kommen of direct aansluitend eraan nog bouwlocaties aanwezig zijn.

Reageer op dit artikel