nieuws

Week van het Beroepsonderwijs

bouwbreed

Onder het motto ‘Je maakt het in de bouw’ wordt van 13 februari tot 17 februari aandacht geschonken aan opleidingen in de bouw- en houtnijverheid. Dit gebeurt tijdens de week van de Bouw- en Houtnijverheid. Het startschot voor de manifestatie wordt gegeven in het Ajaxstadion te Amsterdam

Eerder namelijk tot en met 28 januari wordt de Week van het Beroepsonderwijs gehouden.

De Week van het Beroepsonderwijs wordt voor de vijfde keer gehouden. Het voorbereidend en middelbaar beroepsonderwijs en het leerlingwezen proberen de aandacht te vestigen door middel van manifestaties en open dagen. Doel van de manifestatie is om meer jongeren ertoe te bewegen een opleiding binnen het beroepsonderwijs te volgen. Uit onderzoek blijkt dat deze opzet is geslaagd want het beroepsonderwijs heeft de afgelopen jaren vele tienduizenden extra leerlingen getrokken. Op dit moment volgt ongeveer een half miljoen leerlingen een opleiding in het voorbereidend of middelbaar beroepsonderwijs.

Reageer op dit artikel