nieuws

Wavin verkoopt onderdeel voor fabricage profielen

bouwbreed

De enige tijd geleden aangekondigde concentratie van Wavin op de fabricage en verkoop van kunststof buizen en fittingen is weer voor een deel dichterbij gekomen door de verkoop van zijn bedrijfsonderdeel profielen.

Niet bekend

Stimuleren

Wadinko wil de bedrijvigheid en werkgelegenheid in het werkgebied van de WMO, te weten Overijssel, zuidoost Drenthe en de Noordoostpolder, stimuleren.

Daartoe neemt de organisatie als blijvende partner zowel financieel als bestuurlijk deel in kansrijke, nieuwe en bestaande bedrijven, die bij voorkeur raakvlakken vertonen met kunststoffen, water en/of milieutechnologie.

Geen veranderingen

Wavin Profielen past daar kennelijk helemaal in. Dit bedrijf, dat na de koop overigens gevestigd blijft op het huidige Wavinterrein in Hardenberg, is gespecialiseerd in de ontwikkeling en produktie van kunststof wandbekledingssystemen, waarmee men marktleider in Nederland is.

Tevens fabriceert men profielen voor de bouwnijverheid en worden voor bepaalde klanten ook profielen op maat ontwikkeld en geproduceerd.

Voor de 75 mensen in dienst van Wavin Profielen veranderd er door deze verkoop niets. Voor hun arbeidsvoorwaarden blijven ze aangewezen op wat in ‘de sociale eenheid binnen Wavin-bedrijven’ te doen gebruikelijk is.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels