nieuws

Waterpeil van Maas boven kritieke grens

bouwbreed Premium

Rijkswaterstaat zei woensdag te verwachten dat het waterpeil van de Maas bij Borgharen vandaag tegen het middaguur de kritieke grens van 45,15 meter boven NAP zal overschrijden. De dienst verwacht dat het peil daarna nog verder zal stijgen tot 45,35 meter.

Als dat gebeurt zullen gedeelten van straten in Itteren en Borgharen onder water komen te staan. Dat zal zeker het geval zijn met de verbindingsweg tussen beide Maastrichtse dorpen. Ook kan water in de kelders komen te staan.

Als het peil stijgt tot 45,35 meter boven NAP ontstaat overlast die vergelijkbaar is met die in januari 1993. Van een noodtoestand zoals een jaar geleden is dan nog geen sprake. Toen steeg het water bij Borgharen tot 45,87 meter.

Reageer op dit artikel