nieuws

Water in Bonn vormt grote bedreiging voor regeringskwartier

bouwbreed

Het stijgende water van de Rijn belemmert in toenemende mate het werk in het regeringskwartier in Bonn. Nadat het water donderdag de grens van acht meter had overschreden, werden de eerste parkeergarages van de Bondsdag onbereikbaar.

Als de Rijn verder buiten zijn oevers treedt, gaan voor het regeringskwartier de volgende fasen van het noodplan in. Bij een stand van 8,50 meter zal de elektriciteit in de direct aan de rivier gelegen gebouwen worden uitgeschakeld. Bij 9.00 meter worden kantoren ontruimd. De situatie wordt echt nijpend als het waterpeil nog een meter hoger komt.

Of het Schurmann-complex weer wordt getroffen door de hoge waterstand was voor het ter perse van de krant niet duidelijk. Het overheidscomplex is door een een eerdere watersnoodramp onbruikbaar geworden. HBG wordt door de Duitse overheid hiervoor verantwoordelijk gesteld. Het bedrijf zegt niet op de hoogte te zijn van de actuele situatie op de bouwplaats. “Het is opgeleverd en we zijn er weg. De situatie ter plaatse volgen we niet.”

Reageer op dit artikel