nieuws

Voorlichting over handelen bij brand

bouwbreed Premium

De directie Brandweer en Rampenbestrijding van het ministerie van Binnenlandse Zaken brengt begint maart een boekje uit, dat handelt over de brandbeveiliging in horecazaken. In de tweede helft van dit jaar komt een speciaal boekje ten behoeve van hotels uit.

Het zal in de boekjes niet zo zeer gaan om het zo brandveilig mogelijk bouwen van dit soort publieke gebouwen. Dat is volgens een woordvoerder van de directie Brandweer meestal wel in orde. Het zal vooral gaan over hoe te handelen als eenmaal brand is uitgebroken. Ook zal het ministerie een campagne beginnen om bedrijven erop te wijzen dat ze wettelijk verplicht zijn een ‘bedrijfs hulpverleningsorganisatie’ op te zetten. Die dient te bestaan uit een interne groep medewerkers, die dankzij een scholing extra goed op de hoogte is hoe bij brand moet worden gehandeld.

De recente brand in een Antwerps hotel, waarbij zes doden waren te betreuren, heeft weer eens de noodzaak van een goede voorlichting en een juist handelen aangetoond.

Reageer op dit artikel