nieuws

Verkoop Bouwkracht Timmerwerken hapert; bedrijf failliet

bouwbreed

Bouwkracht Timmerwerken te Schiedam is failliet. Oorzaak is onder meer forse verliezen op poen in het laatste kwartaal van 1994. Halverwege januari meldde directeur W.D. van Doorn dat hij met een investeringsgroep met belangen in de bouw een gesprek voerde voor de overdracht van de aandelen. “Bouwkracht verwacht na overname zijn marktpositie verder te ke versterken”, staat in het persberichtje van Bouwkracht Timmerwerken.

De poging tot verkoop kreeg de afgelopen week een andere wending. “De koper heeft gas teruggenomen omdat de salarissen van de weekloners eerst betaald moesten worden”, verklaart curator mr. Van Galen desgevraagd. “Met deze partij heb ik al wel een gesprek gevoerd over de verkoop van de mensen en de good will en dat verliep positief. Hoelang het proces zal duren is nog moeilijk te zeggen omdat ik pas drie dagen met de zaak bezig ben.”

De Bouw- en Houtbond FNV verklaart dat de zwakke financiele positie het bedrijf de das heeft omgedaan. Tot verrassing van curator Van Galen houdt de vakorganisatie vanmiddag een personeelsbijeenkomst. Daarnaast is men doende hoofdaannemers aansprakelijk te stellen en te zorgen voor afwikkeling loonvorderingen.

Reageer op dit artikel