nieuws

Verhuizing Duindigt niet noodzakelijk

bouwbreed

De Koninklijke Nederlandsche Harddraverij- en Renvereeniging (KNH en RV) bestrijdt dat de renbaan Duindigt moet worden gesloten. De KNH en RV exploiteert het complex in Wassenaar.

Vorige week maandag rapporteerde de commissie-Ruts dat de accommodatie drastisch moet worden gerenoveerd. Op de huidige locatie is daartoe geen ruimte. Een verhuizing, bijvoorbeeld naar de vliegbasis Ypenburg, zou de beste oplossing zijn. Daar zou een multi-functioneel sportcentrum van internationale allure moeten verrijzen.

Volgens de KNH en RV is een dergelijke maatregel niet noodzakelijk. De gemeente Wassenaar is bereid de uitbreiding van Duindigt te steunen. De plannen van de KNH en RV zijn politiek acceptabel. De ingrijpende voorwaarden, die de commissie Ruts stelde, zijn onbespreekbaar. De KNH en RV wil dit voorjaar verdere plannen presenteren.

Reageer op dit artikel