nieuws

Terca Baksteen is nieuwe naam voor Teewen Koramic

bouwbreed Premium

Vanaf 1 januari heeft Teewen Koramic Baksteen een nieuwe naam: Terca Baksteen. Volgens een toelichting is de naamsverandering nodig om meer duidelijkheid te scheppen voor de Nederlandse markt.

De Engelse groep Redland en de Belgische groep Koramic hebben de afgelopen jaren hun activiteiten op het gebied van baksteen samengevoegd, in Belgie, Nederland, Frankrijk en Duitsland. Ook is de Belgische groep Van Biervliet erbij gekomen. Het samenwerkingsverband staat onder de naam Terca Brick Industries NV genoteerd aan de beurs van Brussel. Terca Baksteen heeft acht fabrieken in Nederland en twaalf in Duitsland, Belgie en Frankrijk. De stenen uit het buitenland zijn via Terca Baksteen BV te Haaften ook in Nederland verkrijgbaar.

Reageer op dit artikel