nieuws

Stuurgroep ‘Veilig werken aan de weg’ doet deze maand aanbevelingen

bouwbreed

De vorig jaar september opgerichte stuurgroep – bestaande uit Rijkswaterstaat, wegenbouwers en de bouwbonden – die zich buigt over de verbetering van de veiligheid van wegwerkers zal eind januari rapport uitbrengen aan de Tweede Kamer.

In tegenstelling tot berichten in ‘De Telegraaf’ zal er volgens een woordvoerder van het ministerie van Verkeer en Waterstaat nauwelijks gebruik worden gemaakt van het verbreden van weggedeelten.

“Incidenteel zullen deze maatregelen wellicht plaatsvinden, maar verbreding geeft niet altijd de gewenste oplossing. De problemen bij wegwerkzaamheden zijn per locatie anders. Er wordt daarom een groot pakket van maatregelen ingevoerd om een en ander in betere banen te leiden”. De belangrijkste maatregelen zijn volgens het ministerie het veelvuldig invoeren van meerjarige bestekken en het afschaffen van het asfaltverbod na 1 november, waardoor de wegenbouwbranche beter kan plannen.

Omleidingen

Ook zal vaker gebruik worden gemaakt van omleidingen en het afzetten van gehele wegvakken

Daarnaast zal de informatie aan de weggebruiker aanzienlijk worden verbeterd. “Als de wegwerkers pauze nemen moesten de automobilisten toch 70 kilometer blijven rijden. We werken nu aan een systeem waarbij de weggebruiker op bepaalde momenten te kennen wordt gegeven dat er harder, bijvoorbeeld 90 kilometer, mag worden gereden.”

Reageer op dit artikel