nieuws

Straatmeubilair in de stad Groningen

bouwbreed

Ter afsluiting van de openingshandeling van het Groninger Museum zijn enkele vooraanstaande architecten met kleine bouwopdrachten ter waarde van bijna drie miljoen gulden belast. De Japanse architect Fumihiko Maki ontwierp een drijvend voostellingspaviljoen. William Alsop uit Londen ontwierp met Jan Stormer uit Hamburg een podium voor uiteenlopende culturele activiteiten. Manuel de Sola-Morale uit Barcelona kreeg opdracht voor een zitbank in de stad. Rem Koolhaas ontwerpt een openbaar toilet.

De opdrachten passen in een Groningse ‘traditie’ waarin ontwerpers van internationaal erkend niveau een stukje straatmeubilair mogen ontwerpen om de stad een stip op de internationale architectuurkaart op te leveren. De organiserende diensten RO/EZ en Kunst en Cultuur verwachten de bouwwerkjes volgend jaar te realiseren en zijn inmiddels op zoek naar sponsors.

Reageer op dit artikel