nieuws

Resultaat Wereldhave in 1994 fors gestegen

bouwbreed

Het onroerend-goedfonds Wereldhave heeft over 1994 een direct beleggingsresultaat behaald van ongeveer f. 110 miljoen, dat is 9 procent meer dan in 1993. De winst per aandeel stijgt licht van f. 7,38 tot f. 7,40.

Dat blijkt uit de voorlopige jaarcijfers van Wereldhave. Het onroerend-goedfonds maakt de definitieve cijfers eind februari bekend. Wereldhave wil net als voorgaande jaren een keuzedividend instellen. Aandeelhouders ke over 1994 kiezen tussen een contante uitkering van f. 7,25 en een belastingvrij dividend in aandelen uit de agioreserve. Hoe hoog dit stockdividend wordt, maakt het fonds in de loop van maart bekend. In verband met de ontwikkelingen op de vastgoedmarkt heeft Wereldhave zijn portefeuille het afgelopen jaar met 2,6 procent afgewaardeerd. De valutakoersen, vooral de daling van de Amerikaanse dollar en het Britse pond, leverden een negatief saldo op. Daardoor daalde de intrinsieke waarde van het aandeel voor de winstverdeling van f. 108,59 per eind 1993 naar f. 101,40 eind 1994. Wereldhave heeft de portefeuille vorig jaar vergroot met een – inmiddels geheel verhuurd – winkelcentrum in het Belgische Luik en met een aantal kleinere objecten in het Verenigd Koninkrijk. Het fonds heeft hierin f. 208 miljoen gestoken. Daartegenover stond een bedrag van f. 39,5 miljoen aan verkochte objecten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels