nieuws

Papierfabriek in ziekenhuis

bouwbreed

Papierfabriek Buhrmann Tetterode opent haar hoofdkantoor in het gebouw van de voormalige Boerhaave-kliniek in Amsterdam zuid, op een steenworp afstand van het Museumplein. Het bedrijf is nu nog gevestigd in zuidoost. In het zusterhuis aan de Johannes Vermeerstraat komt een mini-ziekenhuis met twintig bedden.

Dat blijkt uit de principe-overeenkomst, die de NV Koninklijke Nederlandse Papierfabriek Buhrmann Tetterode – in omvang het op vier na grootste bedrijf in Nederland – en de gemeente Amsterdam woensdag sloten.

De papierfabriek betaalt volgens internist Boeijinga de verbouwing van het zusterhuis tot een kleine kliniek compleet met lasertechnologie, operatiekamer en rontgenologie. De kosten bedragen ongeveer f. 2 miljoen. De kliniek kan naar verwachting in november open.

De overeenkomst betekent dat er een punt kan worden gezet achter het jarenlange overlevingsgevecht van de Boerhaave.

De gemeente Amsterdam gaf er de voorkeur aan de maatschappelijke bestemming van het pand te wijzigen in een voor kantoren. Het stadsdeel zuid hechtte echter aan het behouden van een medische voorziening in de wijk. Door het combineren van beide bestemmingen hoopt de gemeente het deelbestuur over de streep te trekken.

Reageer op dit artikel