nieuws

Ouderen in Venray hoeven niet zo hoog

bouwbreed Premium

Ouderen in de gemeente Venray hebben hoogtevrees. De Katholieke Bond voor Ouderen van Venray (KBO) heeft met name problemen met de hoogte van de woontoren die de Woningstichting Noord-Limburg wil bouwen op de hoek Eikenlaan/Beukenlaan. Het complex krijgt tien bouwlagen met 35 appartementen. Op de begane grond komt een dienstwoning en op de tiende verdieping twee penthouses.

“Veel ouderen worden bang in een woontoren met negen verdiepingen” concludeert de KBO. Bij de Woningstichting is de klacht bekend. Volgens een woordvoerder is het plan conform het gemeentelijk bestemmingsplan en in samenspraak met de afdeling Stedebouw van Venray ontwikkeld.

“De appartementen zijn bereikbaar via een lift en helemaal ingericht op bewoning door senioren. Het po is inmiddels aanbesteed maar nog niet gegund. Een van de mogelijkheden is een woontoren met elf verdiepingen. “Daar heeft de gemeente nog geen neen tegen gezegd”, aldus de woordvoerder van de Woningstichting.

Reageer op dit artikel