nieuws

Opleidingen in de bouwbranche

bouwbreed

Tijdens de Bouwbeurs zijn verschillende opleidingsinstituten aanwezig. Zij presenteren een overzicht van verschillende cursussen en opleidingen die bij hen ke worden gevolgd. Het aanbod van informatie varieert van folders tot demonstraties.

In de stand van de schildersbedrijfstak is informatie te krijgen in de vorm van folders, maar ook zijn er demonstraties te zien. Zo zullen in het Afbouwtheater verschillende aspecten van het schilderen worden getoond. Daarnaast vinden er beroepenwedstrijden plaats op het gebied van stukadoorwerk.

Vebidak, de vereniging Dakbedekkingsbranche Nederland, zal tijdens de beurs aanwezig zijn met een stand waar men informatie kan krijgen over onder meer het computerprogramma Vebi-dakdisk. “Met dit nieuwe computerprogramma ke door ontwerpers van daken de voor het Bouwbesluit noodzakelijke berekeningen op eenvoudige wijze worden uitgevoerd,” aldus een toelichting van Vebidak.

Het programma heeft onder meer betrekking op hellende daken, met flexibele dakbedekkingen, noodafvoeren en hemelwaterafvoeren. Daarnaast presenteert de organisatie een nieuw standaardwerk: Richtlijnen en Aanbevolen Constructies bij het ontwerp en de uitvoering van flexibele dakbedekkingen. Hierin wordt onder meer informatie gegeven over bouwfysica van dakbedekkingsconstructies en bitumineuze shingles.

Andere organisaties die tijdens de beurs aanwezig zijn, zijn onder meer de SVB, de SBW en de BOB aanwezig. Bij de medewerkers van deze organisaties is uitgebreide informatie over de opleidingen in de bouwbranche te verkrijgen.

Reageer op dit artikel