nieuws

Ondernemer zet strijd tegen Langedijk voort

bouwbreed Premium

Ondernemer H.G. van der Tak spant een bodemprocedure aan tegen de gemeente Langedijk. De ondernemer verloor deze week samen met de winkeliersvereniging een kort geding omtrent de bouw van 83 ouderenwoningen in Noord-Scharwoude. Eerder trof de rechter een voorlopige voorziening door de bouwvergunning voor het po tijdelijk te schorsen.

De bestuursrechter oordeelde afgelopen maandag dat het belang voor de bouw van ouderenwoningen zwaarder weegt dan de bezwaren van de winkeliers en de ondernemer. Van der Tak is van mening dat er door de woningbouw te veel parkeerruimte verloren gaat en dat het voormalige gasfabriekterrein, waar de ouderenwoningen worden gebouwd, niet goed gesaneerd is. De gemeente wist de rechter, aan de hand van een rapport van de provincie, ervan te overtuigen dat het terrein wel schoon is.

Illegaal

De bodemprocedure die Van der Tak aanspant, kan enige jaren in beslag nemen. In de tussentijd staat het ouderencomplex er waarschijnlijk al. Van der Tak is zich daar van bewust. “Als we gelijk krijgen, wordt de bouwvergunning vernietigd. De gemeente heeft het complex dan illegaal gebouwd.”

Mocht het zover komen dan denkt Van der Tak dat er een schadeclaim volgt. “Er moet dan een schikking met de gemeente worden getroffen.”

Reageer op dit artikel