nieuws

Onbekende financiers ‘redden’ Sarakreek

bouwbreed

Twee vooralsnog niet met name genoemde Amerikaanse financiers gaan het noodlijdende vastgoedfonds Sarakreek uit de put trekken. Ze leggen hiervoor in totaal $37 miljoen ( – 64 miljoen) op tafel. Sarakreek bezit met name kantoren en winkelcentra in het midwesten en noordoosten van de Verenigde Staten.

Een onderneming gelieerd aan een groot Amerikaans particulier investeringsfonds brengt $22 miljoen ( f. 38 miljoen) in als eerste fase van een herkapitalisatie. Zij krijgt het recht om nieuwe aandelen te verwerven tegen f. 4 per stuk.

Bestaande aandeelhouders worden uitgenodigd in te schrijven op een emissie in een verhouding van een op drie voor dezelfde prijs per aandeel.

Naast deze kapitaalinjectie heeft een Amerikaanse kredietinstelling zich verplicht een hypothecaire financiering te verstrekken van $15 miljoen ( f. 26 miljoen).

Een aantal grootaandeelhouders, dat de meerderheid in Sarakreek heeft, ondersteunt de voorgestelde transactie.

De Amsterdamse beurs reageerde maandag echter negatief op het reddingsplan. Het aandeel Sarakreek daalde met 15 procent tot $5,10. Volgens een woordvoerder van de Vereniging voor Effectenbezitters zullen veel aandeelhouders niet gelukkig zijn met de prijs van $4 voor de nieuw uit te geven aandelen, gezien het feit dat zij er jarenlang vanuit mochten gaan dat hun aandeel $18 waard was.

Reageer op dit artikel