nieuws

Nieuwe onrust dreigt bij arbeidsvoorziening

bouwbreed

De werkgeversorganisaties in het Centraal Bestuur voor de Arbeidsvoorziening (CBA) willen niet garanderen dat er de komende drie jaar geen gedwongen ontslagen vallen bij de arbeidsvoorziening.

Daardoor is de kans groot dat het in de arbeidsbureaus en de centra voor vakopleiding opnieuw tot acties komt. De directie van de arbeidsvoorziening bereikte vorige week dinsdag op een haar na overeenstemming met de vakbonden over de sociale gevolgen van de ingrijpende bezuinigingen.

Een echt akkoord bleef achterwege, omdat de directie eerst toestemming van het CBA – waarin de overheid en de centrale werkgevers- en werknemersorganisaties zijn vertegenwoordigd – wilde hebben om een werkgelegenheidsgarantie voor drie jaar af te geven. Die toestemming is van de werkgeversvertegenwoordigers in het bestuur niet gekomen.

Staking

Voor de vakbonden die het personeel van de arbeidsvoorziening vertegenwoordigen staat of valt een akkoord echter met de verzekering dat er drie jaar lang geen gedwongen ontslagen vallen. Zij hebben steeds laten weten met minder geen genoegen te nemen.

Vandaag praten de werknemersorganisaties opnieuw met de directie. Als ook dan overeenstemming uitblijft, dan is het zeer waarschijnlijk dat er opnieuw gestaakt gaat worden.

Reageer op dit artikel