nieuws

Hydraulische breekhamer te zwaar voor Benelux?

bouwbreed

Het hanteren van de Furukawa hydraulische breekhamer type HB100G-LN is slechts weggelegd voor de zeer zware machines die minimaal zo’n 65 tot 100 ton aan eigen massa op de weegschaal brengen. Deze nieuwste en tevens grootste hamer in de Furukawa G-LN serie, zal dit jaar door F.R.D. (Furukawa Rock Drill) voor de Europese markt worden voorgesteld op de Bauma te Munchen.

Het gewicht van deze breekhamer ligt rond de 6800 kg en het hydraulische systeem ervan werkt bij een oliedruk van 160-180 bar.

De gevraagde oliestroom bedraagt 280 tot 390 l/min. Daarbij is het aantal slagen van de ent 210 mm beitel instelbaar van 200 tot 350 spm. Inclusief beitel meet de HB100G-LN in verticale stand een hoogte van 4403 mm.

H. Saes B.V. uit het Limburgse Tegelen die de import van de Furukawa breekhamers voor de Nederlandse markt voert, zegt vooralsnog geen locatie binnen de Benelux te ke noemen waar deze zware jongen zou ke worden ingezet. “Maar”, zo zegt hij, “je weet maar nooit”.

Reageer op dit artikel