nieuws

Heerhugowaard kiest voor plan Waterrond

bouwbreed Premium

Bouwbedrijf J.M. Deurwaarder BV te Warmenhuizen heeft de prijsvraag voor het Heerhugowaardse bestemmingsplan Oostertocht gewonnen. Het winnende ontwerp draagt de naam Waterrond en omvat de bouw van 184 woningen, waarvan de meeste aan het water zijn gelegen. Realisatie vergt f. 40 miljoen.

Het bouwbedrijf ontwikkelde het plan in samenwerking met de Noord Hollandse Poontwikkelingsmaatschappij (NHP) te Alkmaar en de architecten Cees Dam en Partners te Amsterdam, Architectenbureau Hans Wagner te Amsterdam en Architectenbureau Hoogeveen BV.

Het ontwerp voorziet onder andere in vier vijflaagse woontorens met zeventien appartementen. Verder bestaat Waterrond uit vijverwoningen, energiewoningen, terraswoningen, watervilla’s, erkerwoningen, bosappartementen, landhuizen en een toren met tien jongerenwoningen.

November aanstaande zal met de bouw worden aangevangen. Medio 1997 staat de oplevering gepland. Naast Deurwaarder BV deden ook aannemingsmaatschappij P. Bot en Zn. te Heerhugowaard en aannemingsmaatschappij Mulder uit Obdam aan de door de gemeente Heerhugowaard georganiseerde prijsvraag mee.

Reageer op dit artikel