nieuws

Heerenveen onderzoekt mogelijkheden voor nieuwe brandweerkazerne

bouwbreed

De gemeente Heerenveen wil een nieuwe brandweerkazerne in Heerenveen realiseren. Een pogroep onderzoekt momenteel de mogelijkheden daartoe. Een aantal architecten en poontwikkelaars wordt uitgenodigd om een ontwerp te maken met daarbij een voorlopige kostprijsberekening. De bouw vergt enkele miljoenen guldens.

In het programma van eisen staat dat de kazerne plaats moet bieden aan alle brandweervoertuigen van de gemeentelijke en de regionale brandweer De Friese Wouden, die op dit moment nog in een eigen kazerne in Heerenveen is gehuisvest.

Daarnaast moet de kazerne beschikken over kantoor-, vergader- en instructieruimtes voor de brandweer, een materiaal-, kleed- en doucheruimte voor de duikersploeg en een werkruimte voor onderhoud en reparatie. Naar verwachting krijgt het Rode Kruis ook een aantal ruimtes ter beschikking. Deze instantie is bereid daarvoor een financiele bijdrage te leveren.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels