nieuws

Havelter sloopbedrijf in de fout bij verwijderen asbest

bouwbreed

Sloopbedrijf Van Hal BV in Havelte is bekeurd omdat zijn werknemers zonder vereiste veiligheidsmaatregelen asbest verwijderden. Ze hadden een deel van de golfplaten van een dak van 800 m2 al weggehaald zonder dat de zogeheten asbestcontainer van het bedrijf was gearriveerd.

Daarin zitten beschermende pakken, douchecabines en materiaal. De deskundig toezichthouder asbestsloop van Van Hal BV erkent dat er fouten zijn gemaakt. Zijn bedrijf werkt in opdracht van Bouwbedrijf Salverda BV in Harderwijk, dat voor aardappelcooperatie Agrico in Emmeloord een voormalige aardappelschuur sloopte.Vrijwel direct op het moment dat de medewerkers van Van Hal BV aan de slag waren gegaan, maakte de gemeentepolitie Noordoostpolder proces-verbaal op.

Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente Noordoostpolder en de Arbeidsinspectie kwamen direct daarop in actie. Vanwege de overtreding werden de voorwaarden voor deze sloopklus aangescherpt en zijn ze in de afgelopen dagen ook op naleving gecontroleerd. Woensdag werden de te zakken met asbest afgevoerd

Reageer op dit artikel