nieuws

Haagse wijk Transvaal wil woonomgeving netjes houden

bouwbreed

Woningcorporaties, gemeentelijke diensten en bewoners van de Haagse stadsvernieuwingswijk Transvaal gaan intensief samenwerking om de woonomgeving netjes te houden. Hiertoe hebben zij een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Door de samenwerking wordt het mogelijk om verschillende poen te beginnen. Deze richten zich onder meer op het schoonhouden van straten en groenvoorzieningen, het herinrichten van pleinen, het aanbrengen van sloten en het onderhoud van woningen. Volgens een woordvoerder van woningbouwvereniging Verbetering Zij Ons Streven (VZOS) is de stadsvernieuwing in de wijk grotendeels voltooid. “Nu is het zaak om het gebied netjes te houden. Door de samenwerking wordt de afstand tussen de verschillende organisaties en de bewoners kleiner.” De poen ke werkgelegenheid opleveren. Zo is inmiddels een aantal werklozen aangetrokken via een banenpool. “We bekijken per project of we personeel nodig hebben,” aldus de woordvoerder van VZOS. “Renovatie en onderhoud besteden we grotendeels uit bij particuliere aannemers. Dit geldt ook voor vrijwel al het andere technisch uitvoerend werk.”

De samenwerking geldt voorlopig voor een periode van twee jaar en heeft een experimenteel karakter. Als het experiment slaagt zal ook in andere Haagse wijken op deze manier worden samengewerkt. “De samenwerking heeft een paraplufunctie. Er wordt gestart in een deel van Transvaal met een beperkt aantal poen. Er ke zich gedurende het experiment partijen aansluiten, het gebied kan groeien en er ke voortdurend nieuwe poen bijkomen of afgeronde poen afvallen,” aldus een toelichting van VZOS.

Reageer op dit artikel