nieuws

Graafwerkzaamheden aquaduct Schipluiden mag beginnen

bouwbreed

Er kan worden begonnen met de graafwerkzaamheden ten behoeve van het in Schipluiden in de Gaag geplande aquaduct. De afdeling voor de geschillen van bestuur van de Raad van State heeft namelijk de ontgrondingsvergunning goedgekeurd, die het provinciebestuur Rijkswaterstaat verleende voor het aquaduct. Onder het aquaduct komt Rijksweg 19 te liggen. Voor het aquaduct moet circa 320.000 kubieke meter grond verwijderd worden.

De Werkgroep Stop Rijksweg 19 uit Delft had de Raad van State verzocht de ontgrondingsvergunning te vernietigen. Volgens de Raad van State is daar juridisch bezien geen aanleiding toe. Of de graafmachines nu direct naar Schipluiden ke komen, is niet geheel duidelijk. Een woordvoerder van Rijkswaterstaat heeft in juli vorig jaar namelijk tijdens de hoorzitting van de Raad van State beloofd dat er pas gegraven zal worden als alle procedures rond de Rijksweg 19 rond zijn.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels