nieuws

Franse cementgroep vermindert schulden

bouwbreed

Ciments Francais, de grootste Franse cement groep, heeft een deel van zijn schuldenlast moeten herschikken om op korte termijn uit de rode cijfers te komen. In drie jaar tijd heeft de groep reeds 3 miljard francs aan activa overgedragen. De zware schuldenlast van de groep bedroeg eind 1994 12 miljard francs en 600 miljoen convertibele obligaties tegen 7 miljard francs aan eigen fondsen.

Sinds de overname van de groep in 1992 door het Italiaanse Italcementi, heeft de groep zich ietwat hersteld en zijn produktiviteit verbeterd.

Ciment Francais heeft in de afgelopen drie jaar meer dan 2,5 miljard francs verlies geleden. De schuldaflossing vertegenwoordigde in dat jaar 1,2 miljard frans, ofwel 9,2 procent van de omzet: 13 miljard francs. In 1993 was de omzet nog 16,5 miljard francs

Vertrouwen

De verlichting van de schuldenlast blijft dus een prioriteit voor de groep. De economische groei in de Verenigde Staten en Noord-Europa stelt Ciment Francais op het ogenblik in staat net quitte te spelen.

Een consortium van achttien banken hebben Ciments Francais een lening van 2 miljard francs over tien jaar verstrekt. Volgens directeur Michel Lefebvre toont het financiele milieu hiermee aan “opnieuw vertrouwen te hebben in de groep”.

Reageer op dit artikel