nieuws

Foutloze bevestiging in cellenbeton met speciaal spreidanker

bouwbreed

Door Kurt Kunkel GmbH te Saarbrucken in Duitsland is een speciaal spreidanker voor bevestigingen in cellenbeton ontwikkeld. Het wordt in Nederland geleverd door BK Verankeringstechniek te Enschede, als uitbreiding van een breed assortiment van pluggen, ankers en draadeinden.

Bij het inslaan van het Kunkel PDB-anker kan geen fout gemaakt worden. De conus zowel als de spreidhuls worden met hetzelfde hulpwerktuig geplaatst. Bij de eerste slag wordt de conus in het cellenbeton gebracht. Het cellenbeton rond het gat wordt daarbij meteen verdicht. Vervolgens wordt met een tweede slag de spreidhuls ingebracht. Daarbij stoot het hulpwerktuig op de rand van het gat, zodat de huls altijd op de juiste plaats terechtkomt. Het PBD-anker voor cellenbeton is er in meerdere uitvoeringen, met uitwendige schroefdraad (M6, M8 of M10) of inwendige schroefdraad (M6 tot en met M12). Er zijn ook uitvoeringen (Kunkel PBD-D) voor het bevestigen van bijvoorbeeld platen tot een dikte van 50 mm.

De ankers hebben een spreidlengte varierend van 10 tot en met 50 mm en zijn dadelijk na het plaatsen te belasten. Voor het inslaan kan gebruik gemaakt worden van een elektrische hamer, maar een gewone hamer is ook te gebruiken.

Reageer op dit artikel