nieuws

Fietspad van prefab beton gepatenteerd

bouwbreed

Langs dijken en wallen is het aanleggen van een fietspad geen probleem meer, als het ligt aan de Duitse uitvinder H. Ernst. Hij heeft patent gekregen op de oplossing: een fietspad van geprefabriceerde betonnen elementen, te monteren boven de helling naast de rijweg.

Omdat een fietspad niet zwaar belast wordt, kan het uit lichte elementen worden samengesteld. Ook de fundering hoeft niet zo zwaar te zijn als van een rijweg voor gemotoriseerd verkeer.

Volgens Ernst is het niet nodig om dijken en wallen te verbreden. Op de helling is altijd plaats voor een geprefabriceerd fietspad. Een bijkomend voordeel is dat dan geen grond aangekocht hoeft te worden. Ook hoeven er geen maatregelen genomen te worden ter plaatse van duikers en leidingen, die dwars onder de weg doorlopen.

Ernst is op zoek naar betonfabrikanten, die de betonnen elementen voor fietspaden in licentie willen produceren. Hij is te bereiken via tel. 00 49 7773 5121 (tevens fax).

Reageer op dit artikel