nieuws

EVC verwacht hogere winst over 1994

bouwbreed

EVC, producent van pvc-buizen, verwacht dat de winst over 1994 hoger is dan de aangekondigde f. 88,3 miljoen. De verbeterde marktomstandigheden stuwen ook de winstverwachting voor 1995 omhoog. De precieze cijfers volgen pas bij de presentatie van de jaarcijfers op 23 maart.

Dat heeft het bedrijf, dat in november naar de Amsterdamse effectenbeurs ging, gisteren gemeld. De beursgang van EVC was omstreden. De Vereniging van Nederlandse Effectenbezitters (VEB) noemde het ‘enigszins armoedig’ dat de eigenaren van EVC naar de beurs gingen om zich van hun niet langer gewenste bedrijf te ontdoen. Ook Greenpeace laakte de beursgang in verband met de in zijn ogen weinig milieuvriendelijke activiteiten van EVC. De producent van pvc-buizen boekte tot en met 1990 winst.

Over 1991 was het bedrijfsresultaat f. 204 miljoen negatief. De daarop volgende jaren viel het verlies kleiner uit: f. 174 miljoen over 1992 en f. 11 miljoen over 1993.

Reageer op dit artikel