nieuws

Dramatische verlies op OG drukt resultaat van Frans Bouygues

bouwbreed

Het grootste bouwbedrijf in Europa, het Franse Bouygues, heeft vorig jaar een nettowinst gegenereerd van FFr 570 miljoen. Het is een verbetering van meer dan FFr 100 miljoen ten opzichte van 1993. De totale omzet van het bouw- en mediaconcern bedroeg over de FFr 70 miljard.

De winst had op een aanzienlijk hoger niveau ke liggen als de ontplooide aktiviteiten op het gebied van de onroerend goed niet zo dramatisch slecht waren verlopen. Het verlies op vastgoed liep in 1994 op van FFr152 miljoen naar FFr 280 miljoen bij een omzet van FFr 4,1 miljard ( – 11 procent).

De winst wordt hoofdzakelijk opgebracht door de media- en bouwactiviteiten. De omzet uit het laatste onderdeel bedroeg het achterliggende jaar FFr 54 miljard. Voor dit jaar gaan de Fransen uit van een gelijkblijvende omzet. In de toekomst zal de omzet toenemen omdat men bijvoorbeeld in Parijs het stadion gaan bouwen voor het Wereldkampioenschap voetbal 1998.

Reageer op dit artikel