nieuws

Diepladers met lage laadvloer

bouwbreed

Vooral op verzoek van verschillende cultuurtechnische bedrijven heeft Bart Veldhuizen Wagenbouw BV, uit Loosdrecht, een nieuw type dieplader ontwikkeld.

De marktbehoefte bestond uit een dieplader met een laadoppervlakte van 2,40 meter breed en 8,00 meter lang met een geheel vlakke laadvloer die bereikbaar moest zijn via een kleine oprijhoek. Bovendien diende de dieplader zeer onderhoudsarm te zijn.

Op basis van deze wensen werd een dieplader ontwikkeld met een geheel uit verzinkt hoogwaardig stalen frame met onderhoudsarme, rubbergeveerde BPW-assen. De laadvloer is opgebouwd uit 25 mm dik hardhout. Het geheel is gecompleteerd met Hella verlichting en Michelin banden. Om tot de gewenste oprijhoek te komen gebruikt men in dit geval 12″ hoge-snelheidsbanden waardoor de laadvloerhoogte slechts 60 cm bedraagt. Hierbij werd een oprijklep geconstrueerd met een lengte van 1,80 meter waardoor een oprijhoek ontstaat van 14 gr. . De oprijklep is voorzien gasveren waardoor deze eenvoudig door een man te openen en te sluiten is.

De diepladers zijn leverbaar met drie verschillende laadvermogens: een vijfassige vlakke-dieplader met een netto laadvermogen van 6,4 ton; een vierassige met 5,4 ton en een drieassige met 4,0 ton.

De eerste dieplader is inmiddels afgeleverd aan Cultuurtechnisch- en Hoveniersbedrijf Recreatiebureau Bouma uit Tynaarloo. Het bedrijf gebruikt deze vlakke-dieplader achter een 12 tons vrachtwagen. Tijdens het laden wordt eerst een wiellader van 5 ton via de dieplader op de vrachtwagen gereden waarna de dieplader wordt geladen met een trekker en een bezandingswagen, met een totaal gewicht van zes ton.

Een van de nieuwe diepladers van Bart Veldhuizen Wagenbouw BV een vijfassige vlakke-dieplader met een netto laadvermogen van 6,4 ton.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels