nieuws

Britten presenteren zich ruimschoots op beurs

bouwbreed

Britse bouw- en toeleveringsbedrijven presenteren zich ruimschoots op de Bouwbeurs Utrecht. Vooral op het gebied van fraaie betonprodukten en op het gebied van dakbedekkingen hebben de deelnemers veel te melden.

Via de Britse ambassade in Den Haag hebben zich dertien bedrijven gemeld als deelnemers van de Bouwbeurs Utrecht. Een handelsmissie van 25 Britse bedrijven komt tijdens de Bouwbeurs naar Nederland, om contacten te leggen met Nederlandse importeurs en afnemers. Later in het jaar wordt een groep Nederlandse ondernemers uitgenodigd om een bezoek te brengen aan Interbuild 95, dat in Birmingham in november wordt gehouden.

Task Force

Op de Jaarbeurs in Utrecht toont Forticrete Ltd uit Bootle, Merseyside in Engeland zijn nieuwste specifieke dakleien en marmerblokken alsmede metselstenen van beton. Het bedrijf toont tevens de Anchorlite dakpannen als alternatief voor de natuurlijke leien en andere vernieuwde bouwprodukten. Het bedrijf is een van de dertien deelnemers, van de beurs, samengebracht door Building Exhibitions Management (BEM) te Birmingham. Deze groep is weer onderdeel van DTI Task Force initiative, dat onder andere tot doel heeft initiatieven te ontwikkelen om Engelse leveranciers met Nederlandse afnemers in contact te brengen. De BEM heeft een informatiestand op de Bouwbeurs, waar alle inlichtingen over de groep zijn te verkrijgen.

Een fraaie serre in Victoriaanse stijl wordt geintroduceerd door de dakspecialist Ultraframe plc, Enterprise Works te Clitheroe, Lancashire. De lichtgewicht aluminium profielen van grote sterkte bevatten gepatenteerde geintegreerde ventilatieregels, die thermisch zijn bekleed met pvc. De dakgoottrimmen zijn evenals de beglazing met klikbevestigingen vast te zetten. Kit is overbodig. Een compleet dakprogramma begeleid de serrebouw. Er kan worden gekozen uit een groot aantal traditionele typen dakbedekking. Daaronder bevindt zich het Ultralite 500 hoog-isolatiesysteem, dat geschikt is voor bitumimeuze daken met een helling van minder dan 2,5 gr. .

Vaste land

Helifix Ltd uit Londen komt voor het eerst met een compleet programma van metselreparatie en betonprodukten naar het vaste land van Europa. Doordat gebruik wordt gemaakt van hoogwaardig roestvaststaal hebben de muurverankeringen van het bedrijf een grote axiale sterkte. Deze wordt gecombineerd met flexibiliteit in de verticale richting om natuurlijke bewegingen van het gebouw op te vangen. De populaire Retro Tie wordt met kracht in een voorgeboord gat van het binnenspouwblad gedreven. Een mechanisme in het anker zorgt ervoor, dat het anker mechanisch in het gat wordt vastgezet. De mate van verankering is vooraf te testen alvorens het anker chemisch in de buitenmuur wordt verankerd.

Stocksigns Ltd uit Redhill, Surrey presenteert een Nederlandse catalogus van veiligheidstekens en andere aanduidingen. Er zijn meer dan 3000 gekeurde tekens in opgenomen voor ziekenhuisbewegwijzering en dergelijke. De signaleringen hebben een aluminium basis en zijn met vinyl bekleed alsmede zelfklevend.

York Handmade Brick Company Ltd uit Alne, North Yorkshire introduceert zijn tegel-, bouw- en straatstenenprogramma alsmede zijn vloertegelassortiment, waaronder met de hand vervaardigde en hoekstenen.

Kloostermoppen

De kloostermoppen van het bedrijf zijn overigens 250% groter dan de traditionele Nederlandse bakstenen. De enorme kloostermoppen zijn al toegepast bij het herstellen van historische gebouwen in Duitsland. Het bedrijf biedt verder mogelijkheden om sowieso groot formaat bakstenen te leveren voor bijvoorbeeld de renovatiemarkt. Verder laten Britse bedrijven nog zien wat zij hebben ontwikkeld op het gebied van raam- en deur veiligheidssluitingen, vloerbevestigingen en vloerbekleding beeindigingen.

Reageer op dit artikel