nieuws

Bouwmachinebeurs Bauma 95 platform voor kennisoverdracht

bouwbreed Premium

Door de groeiende belangstelling vanuit het voormalige Oost-Duitsland en de Midden-, Oost- en Zuidoost-europese landen waarvan ook in 1992 reeds sprake was, verwacht de Messe Munchen GmbH voor de Bauma 95, wederom een zeer groot aantal bezoekers. Met 400.000 m2 tentoonstellingsoppervlakte vormt deze beurs dit jaar weer het belangrijkste platform waar alle disciplines binnen de wereld van bouwmachines en bouwmaterieel elkaar zullen treffen.

De Bauma vindt in Munchen plaats van 3 tot en met 9 april en beleeft inmiddels zijn 24ste ‘opvoering’. Met een historie van veertig jaren is deze internationale beurs van investeringsgoederen van oudsher de ‘buhne’ waar een mondiaal aanbod en vraag in bouwmaterieel elkaar ontmoetten.

De inschrijvingen van exposantenzijde geven de beursorganisatie het vertrouwen dat de Bauma 95 zijn positie als grootste beurs van bouwmaterieel ter wereld weer zal onderstrepen. Verwacht wordt dat de lijst van deelnemers van 1992, die toen 1450 bedrijven, organisaties en instellingen vermeldde, dit jaar even lang zal zijn en dat het aantal bezoekers van dat jaar zal worden overtroffen.

107 landen

De vorige Bauma passeerden ca. 323.000 bezoekers de beursingang. Zij waren afkomstig uit 107 landen, waarbij 93% actief was in de bouw- en de bouwmaterialenbranche. Voor de komende beurs verwachten de exposanten eveneens bezoekers uit alle marktsegmenten, waaronder de hoog- en laagbouw, civiele techniek en weg- en tunnelbouw.

Ook zullen de afwerkingsbranche, de bagger-, transport- en kraanondernemingen vertegenwoordigd zijn evenals de steigerbouw- renovatie- en bouwmaterialenbedrijven. Ondersteunende diensten, land- en bosbouw, houtindustrie, verhuur- en leasingbedrijven geven een afronding aan het gebodene. Het zwaarste accent ligt echter bij de bouwmachine- en bouwmaterialenhandel.

Behalve het verkrijgen van een betere toegang tot de markt is voor een groot deel van het bezoekerspubliek het uitwisselen van informatie en ervaringen de belangrijkste reden naar Munchen te komen. Dat geldt met name voor de bezoekers uit Oosteuropa.

Symposia

In het kader van de machinebeurs zal in relatie tot het succes ervan in 1992 ook dit jaar weer een programma van symposia worden geformuleerd, waarbij nu reeds het derde internationale symposium van micro-tunnelbouw staat gepland en het vierde internationale tunnelbouw symposium. Daarnaast vermeldt het programma het derde symposium voor beton en prefab alsmede het tweede internationale symposium voor techniek en technologie in de wegenbouw. Als bijzonder evenement staat ook weer vermeld de Duitse bouwmachinedag.

Wetenschap

Een interessante ontwikkeling noemt de beursorganisatie het feit dat wetenschappelijke instituten uit binnen – en buitenland met de Bauma bezoeker in gesprek willen treden.

Onder het motto ‘research live’ worden in een informatiecentrum onderzoeks- en ontwikkelingsthema’s aangereikt uit alle segmenten van de bouwmachine- en bouwmateriaalproduktietechnieken, het bouwbedrijf en de toepassing van bouwmaterieel.

Een aanzet tot communicatie tussen wetenschappelijke instituten en bezoeker werd reeds in 1992 gegeven en met het succes van dat eerste informatiecentrum is de vraag tot deelname belangrijk toegenomen.

Meer dan twintig Duitse instituten en organisaties hebben zich inmiddels aangemeld en bieden de gelegenheid aan zowel exposanten als bezoekers direct met wetenschappers in contact te treden.

Naast instituten voor vakgebieden zoals bouw- en bouwmachinetechniek, vormen tunnelbouw, funderingstechniek en grondmechanica essentiele elementen voor uitwisseling van ervaring op internationaal niveau. Aanvragen van informatie over deelname zijn in behandeling van instituten uit Australie, Finland, Groot-Brittannie, Italie, Japan, Oostenrijk, Polen, Rusland, Zweden, Tjechie en de Verenigde Staten.

Reageer op dit artikel