nieuws

Bewoners recreatie- woningen Dalfsen mogen blijven

bouwbreed

De gemeente Dalfsen heeft bakzeil moeten halen in haar geschil met 23 bewoners van recreatiewoningen in de gemeente. Zij had besloten dat mensen die op 1 juli vorig jaar niet stonden ingeschreven in het bevolkingsregister, niet langer permanent in hun vakantiehuis mochten wonen. De president van de rechtbank in Zwolle heeft echter bepaald dat de gemeente hiermee onrechtmatig heeft gehandeld.

Dalfsen heeft in totaal 480 zomerhuizen binnen de gemeentegrenzen. Hiervan mogen er 178 permanent worden bewoond. De bewoners van de overige recreatiewoningen moeten in ieder geval een deel van het jaar elders verblijven. Een deel van hen voelde zich hierdoor gedupeerd: zij zouden geen andere woonruimte hebben. Zij eisten daarom in kort geding dat de gemeente haar besluit terugdraait. Rechtbankpresident mr. E.A. Maan heeft ze in het gelijk gesteld. De gevolgde handelwijze is volgens hem strijdig met het gelijkheidsbeginsel. Inschrijving in het bevolkingsregister is geen goed criterium, stelt hij in zijn vonnis.

Reageer op dit artikel