nieuws

Belgische bouwers van woningen hadden in 1994 een goed jaar

bouwbreed

De woningbouw in Belgie heeft zich vorig jaar goed ontwikkeld. De Nationale Confederatie van het Bouwbedrijf heeft geconstateerd, dat de oplopende hypotheekrente en de onstabiele economische situatie geen negatieve invloed hadden op de woningbouw. In 1993 werd begonnen met bouw van circa 43.700 woningen. Voor vorig jaar ligt het niveau op rond de 45.000.

Op het vlak van de utiliteitsbouw bleven de activiteiten, net als in de rest van Europa, zwak. Een opleving kondigt zich maar zwakjes aan. De matige economie en de moordende concurrentie hadden wel zijn weerslag op het aantal faillissementen. In 1994 gingen 589 bedrijven op de fles die aan 3575 mensen hun baan kostte. Zo werden (buitenlandse) offertes voor de hogesnelheidslijn afgegeven die tot 25 procent onder de prijszetting lagen van de Belgische spoorwegen.

Reageer op dit artikel