nieuws

BBB-drama heeft gevolgen voor drie bedrijven

bouwbreed

De BBB-affaire dreigt drie Nederlandse bedrijven financieel te treffen. Het faillissement heeft namelijk nadelige gevolgen voor Zeelen, Hoondert en Multra.

De Nederlandse schuldeisers hebben een gezamenlijke vordering van f. 1,4 miljoen uitstaan. De kans dat men dit geld krijgt is klein omdat de Dresdner Bank een groot deel van de opbrengsten uit de aanstaande boedelveiling zal opeisen.

De Duitse bank heeft nog ruim een tegoed van f. 5,5 miljoen op BBB.

Schuldeiser Zeelen Marine Services heeft volgens een landelijke ochtendkrant de grootste vordering uit staan. Het bedrijf overweegt een nieuwe procedure te starten tegen de BBB-curator Gustafsen omdat de t genoemde in gebreke zou zijn gebleven. Aannemer Hoondert heeft een claim uitstaan van f. 500.000.

Na de surseance van betaling in augustus 1992 en het faillissement in april 1993 heeft Hoondert suppletiewerk aan de Zeeuwse kust van BBB overgenomen. Deze kosten zijn blijkbaar niet vergoed door Rijkswaterstaat Zeeland.

Reageer op dit artikel