nieuws

Architecten Pisa bezorgd over verval van de stad

bouwbreed

Architecten van Pisa hebben groot alarm geslagen over het verval van de stad.

Achterstallig onderhoud, lelijke moderne ‘puisten’ in de buurt van historische bruggen of kerken, ongelukkige toegangswegen naar het centrum, tientallen oude elektriciteitsdraden aan gevels van paleizen, de lijst met kritiekpunten is eindeloos.

Nu de beroemde toren van Pisa eindelijk weer is gerestaureerd, blijkt de rest van de stad binnenkort tot de top tien van slecht onderhouden steden in Italie te gaan behoren, volgens de architecten.

Om die reden hebben ze zich verenigd met als doel om de schande publiekelijk kenbaar te maken. Hun eerste uitgave van de serie ‘Notities van de orde van architecten uit Pisa’ geeft een pijnlijk helder verslag in woord en beeld van de stedelijke achteruitgang. Talrijke vertegenwoordigers van gemeente-instellingen zijn geinterviewd.

De uitslag van de gesprekken is unaniem: Er moet iets gebeuren wil Pisa niet ten onder gaan. De architecten zetten hun actie voort met meer publikaties, waarin onder meer de periferie om de stad en de restauratie van het oude centrum centraal zullen staan. Het enige doel is een openbare discussie op gang te brengen tussen ambtelijke apparaten, technici, stedebouwkundigen en bewoners van Pisa. De architecten hopen zo een grondige aanpak van de vele problemen te bewerkstelligen.

Reageer op dit artikel