nieuws

Aandeel Boskalis gaat massaal over de vloer

bouwbreed

Het aandeel Koninklijke Boskalis Westminster blijft in mineur. Op een rustig Damrak daalde gisteren de waarde van het aandeel. Sombere berichten over het uitblijven van grote orders in de sector verschaften sceptische beleggers de brandstof uit het fonds te stappen.

Bij grote omzetten (meer dan 100.000 stuks in dubbeltelling) werd het aandeel f. 1,90 goedkoper op f. 32. Maandag hadden beleggers nog f. 35,80 voor het aandeel over. In augustus vorig jaar was dat zelfs f. 43.

Het achterliggende boekjaar daalde het aandeel met 23,38 procent. Naast het uitblijven van grote baggerpoen signaleren aandeelhouders het risico tot overcapaciteit nu Ballast Nedam, Ham en Jan de Nul besloten hebben om met nieuwe ‘bakken’ op de markt te komen. Boskalis waarschuwt al jaren voor teveel schepen, en bouwt daarom geen nieuwe meer maar verbetert het bestaande materieel.

Van het verbreden van de activiteiten, zoals vorig april is gemeld, is tot nu toe niets terecht gekomen.

Het bedrijf meldde toen dat gezocht wordt naar allianties of overnames van ondernemingen, die zich op aanpalende gebieden succesvol ontplooien. Het had de mislukte verwerving van Ballast Nedam moeten opvangen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels