nieuws

Oud-wethouder Maastricht voor rechter

bouwbreed

De 59-jarige ex-wethouder van Maastricht P. Neus (VVD) zal zich volgende week woensdag voor de rechter moeten verantwoorden wegens ambtsmisbruik en valsheid in geschrifte. De wethouder legde in april al zijn functies neer, na een bezoek van de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst. In de aanklacht staat dat hij bij de verbouwing van zijn keuken kortingen van enkele Maastrichtse bedrijven zou hebben geaccepteerd voor in totaal – 42.000.

Ook zou hij een vakantiereis naar Parijs op kosten van diezelfde bedrijven hebben gemaakt. Een reis naar het Franse Equisheim maakte hij in de auto van een aannemer, terwijl hij de kilometers bij de gemeente zou hebben gedeclareerd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels