nieuws

GS in overleg met Amsterdam over bouwen in Houthavens

bouwbreed

Woningbouw in de Amsterdamse Houthavens en aan het Barentzplein is eventueel toch mogelijk. Gedeputeerde staten van Noord-Holland die eerder bouwplannen uit milieu-overwegingen van tafel veegden, zijn bereid alsnog met Amsterdam rond de tafel te gaan zitten.

Dit blijkt uit antwoorden van GS op vragen van GroenLinks-statenlid P. Zwart. Wel blijven GS van mening dat aan milieu-hygienische randvoorwaarden moet worden voldaan. Volgens het provinciebestuur moest zijn aanvankelijke weigering niet als een definitief besluit, maar meer als een uiting van zorg over de milieu-technische haalbaarheid van bouwen in de Houthavens en aan het Barentzplein worden gezien. “Wij zijn bezorgd of de milieueffecten op die locatie op korte termijn ke worden beinvloed en of het in dat licht bezien niet beter zou zijn om naar andere locaties uit te zien”, aldus GS.

Eind september praat het provinciebestuur met Amsterdam over de bouwlocatie.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels