nieuws

Orderportefeuille in bouw vertoont gestage groei

bouwbreed

De hoeveelheid onderhanden werk in de bouwnijverheid, vermeerderd met de orders in portefeuille, was eind mei groter dan een maand daarvoor. Dat blijkt uit cijfers van het Economisch Instituut voor de Bouwnijverheid (EIB). In mei bedroeg de werkvoorraad 5,9 maanden. In april was de hoeveelheid werk nog goed voor 5,8 maanden. Volgens het EIB was de situatie in mei 1993 met een werkvoorraad van slechts 5,5 maanden duidelijk slechter.

In bijna twintig procent van de bedrijven was de bedrijvigheid groter dan in april. De beoordeling van deze werkhoeveelheid is per saldo negatief. Iets meer dan een kwart van de bedrijven vindt de hoeveelheid werk, rekening houdend met de capaciteit van het bedrijf, de arbeidsmarkt en het seizoen, klein. Slechts acht procent van de bedrijven betitelt de werkhoeveelheid als groot.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels