nieuws

Arnhemse poli krijgt unieke boulevard

bouwbreed

In de nieuwe Poli-Zuid in Arnhem (onderdeel van het Rijnstate-ziekenhuis) is een voor Nederland unieke medische boulevard ingericht. Bewoners van Arnhem-zuid en de over-Betuwe ke op de boulevard terecht voor allerlei paramedische zorg, van ziektekostenverzekeringen tot en met orthopedisch schoeisel. De medische boulevard is volgens een woordvoerster van het Rijnstate-ziekenhuis vooral ingericht uit financieel oogpunt.

Het Rijnstate-ziekenhuis is ontstaan uit een fusie van drie ziekenhuizen. Er zou nieuwbouw komen in Arnhem-zuid, maar uiteindelijk is toch gekozen voor een bouwlocatie in Arnhem-noord.

Na jarenlange discussies werd het Rijnstate-ziekenhuis in 1991 verplicht ook een ziekenhuisvoorziening te bouwen in zuid, waar de meeste Arnhemmers wonen. Om de kosten van deze Poli-Zuid te dekken is gekozen voor het verhuren van leegstaande ruimtes aan bedrijven die te maken hebben met gezondheidszorg. De medische boulevard is gisterenmiddag geopend.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels