nieuws

Ook Dieseko kent trilblok met Variabel Moment

bouwbreed

Dieseko BV Sliedrecht, actief in ontwikkeling en produktie van funderingsmachines, zal op de TKD op dit terrein een aantal nieuwigheden presenteren.

Dit in het bijzonder in hydraulische trilblokken en power units gespecialiseerde bedrijf, dat zijn produkten op de markt brengt onder de naam Piling en Vibro Equipment (PVE), lanceert onder meer een nieuwe serie VM blokken. VM staat voor Variabel Moment en met deze nog jonge technologie op het gebied van hydraulische hoogfrequente trilblokken volgt Dieseko de ontwikkelingen in en de vraag van de markt naar frequentie regelbare trilblokken. Deze techniek draagt zorg voor een volledig trillingvrij aanlopen en uitschakelen van het trilblok.

Tijdens de dagen in Wezep demonstreert Dieseko onder andere de PVE 2316VM. Dit hydraulisch aangedreven hoogfrequent trilblok met variabel moment, producent ondanks zijn geringe afmetingen en gewicht van 3800 kg (inclusief klem) een slagkracht van niet minder dan 920 kN. De trekkracht ligt rond de 300 kN. Het blok is leverbaar in twee uitvoeringen, dat wil zeggen met een lage- of hoge trekkop. Het is uit te rusten met verschillende typen klemmen, waaronder een damwandklem die is voorzien van een zogeheten beweegbaar drukstuk.. Dit drukstuk kan oneffenheden in het te heien object gemakkelijk opnemen. De PVE 2316VM is reeds op voorhand verkocht aan de heibedrijven De Koning uit Papendrecht en Hettewijnen uit Spijkenisse. De PVE 2315 die door Dieseko eveneens op de TKD wordt voorgesteld is de opvolger van de PVE 2313 en is evenals de PVE 2316 VM met verschillende trekkoppen leverbaar. Dit 3600 zware hoogfrequente trilblok levert een slagkracht van 870 kN.

Ter afronding van de serie VM trilblokken lanceert de fabrikant tevens de hoogfrequente PVE 2330VM. Dit blok levert een slagkracht van 1600 kN en is uitgerust met de recent uitgebrachte 150 tons damwandklem. Dit type klem laat zich op nagenoeg elk damwandprofiel plaatsen. Inclusief klem weegt het blok 5600 kg.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels