nieuws

Betonkano’s naar de Verenigde Staten

bouwbreed

Vijf studenten van de TU Eindhoven nemen op 22 en 23 april deel aan een betonkanorace te Orono, Maine, in de Verenigde Staten. Het transport van hun betonkano, vervaardigd van glasvezelversterkt beton, wordt gesponsord door Interbeton te Delft. Twee weken later, op 6 en 7 mei, vindt in Nederland een betonkanorace plaats te Zwolle. Het is een internationale wedstrijd, waaraan meer dan honderd boten van universiteiten en hogescholen deelnemen.

Het ontwerpen en bouwen van betonkano’s biedt een goede gelegenheid voor studenten om kennis te maken met het materiaal. Er worden dan ook niet alleen prijzen uitgeloofd voor de winnaars van de races, maar ook voor de beste en meest originele ontwerpen.

De geschiedenis van de betonkanoraces in Nederland gaat terug tot 1977, toen de TU Delft voor het eerst een wedstrijd organiseerde. Ook in Duitsland worden regelmatig betonkanoraces gehouden. Op 17 en 18 juni vindt te Wiesbaden de jaarlijkse ‘Betonkanuregatta’ plaats.

Informatie over de wedstrijden is verkrijgbaar bij de Betonkanovereniging van de studievereniging Koers van de TU Eindhoven.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels