nieuws

Waterschap moet aannemer betalen

bouwbreed Premium

Waterschap Oost-Veluwe moet Aannemingsmaatschappij Midden-Betuwe uit Opheusden alsnog betalen voor een opdracht die in 1991 al werd uitgevoerd. De hoogte van het verschuldigde bedrag wordt in februari vastgesteld door de Raad van Arbitrage voor Bouwbedrijven in Nederland. De aannemer claimt een bedrag van ongeveer f.600.000.

De arbitragecommissie bepaalde dat Aannemingsmaatschappij Midden-Betuwe terecht een claim heeft neergelegd bij Waterschap Oost-Veluwe uit Twello. Tijdens een dijkverbeteringspo bij Veessen liet de aannemer grote hoeveelheden zand en klei aanvoeren. Door de extreem lage waterstand konden de schepen tot slechts 40 procent van het totale vermogen worden volgeladen. Dat gaf een hoop extra kosten.

Over deze onvoorziene omstandigheden was niets in het bestek opgenomen. Overleg tussen het aannemersbedrijf en de opdrachtgever, in dit geval het waterschap, leverde niks op. Opties van het waterschap om dan maar per as te vervoeren of het werk een aantal weken stil te leggen, wees de aannemer van de hand omdat dat nog duurder was. Het waterschap stelde daarop dat zij niet verantwoordelijk was voor de extra kosten. De arbitragecommissie vindt nu dat dat wel het geval is. De hoogte van de claim wordt nog bepaald.

Reageer op dit artikel