nieuws

Vrije afschrijving milieu-investeringen tijdelijk opgeschort

bouwbreed Premium

Met ingang van vandaag (9 december) wordt de regeling opgeschort die het vooral kleine ondernemers toestaat investeringen in milieuvriendelijke produktiemethoden en apparatuur vrij af te schrijven.

Pas vanaf 1 januari 1995 is vrije afschrijving weer toegestaan voor investeringen die zijn opgenomen in de zogeheten Vamil-lijst. De reden van de tijdelijke opschorting is dat het gereserveerde budget van f. 100 miljoen voor de Vamil-regeling voor dit jaar is uitgeput. Verplichtingen en kosten die na 8 december en voor 1 januari 1995 worden aangegaan voor Vamil-investeringen komen derhalve niet voor vrije afschrijving in aanmerking. Vrije afschrijving levert de ondernemer een liquiditeitsvoordeel op als de afschrijvingstermijn korter is dan de normale termijnen. De investeringskosten worden dan namelijk eerder ten laste van de belastbare winst gebracht.

Reageer op dit artikel